Întrebari frecvente

Afla mai multe despre cum poti folosi programul online de psihoterapie si dezvoltare personala

Î: Am achizitionat prima luna de abonament. Pentru a avea acces la urmatoarele 31 de lectii e nevoie sa achit un abonament pe doua luni?

R:

Nu. Daca ai achizitionat un abonament pe o luna, deci ai acces la primele 31 de lectii pentru o luna de zile, si doresti sa continui, pentru a avea acces la lectiile 32-62 achiti tot un abonament de o luna. Sau daca doresti acces la lectiile 32-93, achiti un abonament pe 2 luni.

Î: E obligatoriu să fac o ședință pe zi?

R:

Nu este obligatoriu să faci o ședință pe zi, chiar dacă așa este recomandat.

În cazul în care nu poți intra în program sau uiți să apeși pe butonul „Salvează și treci la următoarea ședință”, poți efectua mai multe ședințe într-o zi, până la data în care expiră abonamentul.

Se pot recupera până la 8 ședințe într-o lună de abonament pentru zilele în care nu ai intrat în program sau nu ai avut acces la internet.

Î: În ce probleme mă poate ajuta „Gândește sănătos”?

R:

Programul „Gândește sănătos” a fost realizat conform strategiei psihoterapiei cognitiv-comportamentale pentru vindecarea depresiei, anxietății, atacului de panică, anxietății sociale (timiditate), agorafobiei (frica de a ieși din casă, de a rămâne singur) și a altor tulburări psihice similare, însă poate fi folositor și de către persoanele care doresc să se dezvolte personal, să se cunoască mai bine, să își îmbunătățească stima de sine, să ajungă la un stil de gândire sănătos și la un comportament funcțional, astfel încât să aibă succes în viață și să se bucure din plin de ea.

Prin intermediul acestui program se îmbunătățește controlul emoțiilor și al comportamentului și se poate astfel realiza și optimizarea interacțiunii cu alte persoane, cu membrii familiei, cu partenerul de viață sau cu colegii de școală sau de la serviciu. Comunicarea va deveni mai asertivă, mai eficientă și mai ușoară. Motivația pentru viață și pentru muncă se poate îmbunătăți semnificativ.

Află cum te poate ajuta psihoterapia online în primele 3 ședințe gratuite! Te poți înregistra gratuit AICI!

Î: Cum decurg sedintele-lectii?

R:

Încă din momentul în care te-ai înregistrat și ai primit mailul de confirmare vei putea accesa prima ședință. Fiecare ședință are mai mulți pași de urmat.
De exemplu, în prima ședinta vei afla care sunt etapele psihoterapiei, vei descrie problema și vei bifa numai simptomele pe care le ai, cu intensitatea, durata și frecvența acestora. După fiecare ședință, în cazul în care nu ai terminat de parcurs întreaga ședință, amintește-ți să apeși butonul de „Salvează temporar” sau butonul de „Salvează și treci la următoarea ședință”, în cazul în care ai parcurs întreaga ședință.
Dacă apeși butonul „Salvează și treci la următoarea ședință” vei primi acces la următoarea ședință după ora 12.00 noaptea, deci în următoarea zi calendaristică. A doua zi, după ce te-ai logat în fișă, vei intra direct în următoarea ședință. Ședințele sunt numerotate atât în partea de sus, cât și în partea de jos a fișei tale și vei putea accesa oricând ședințele anterioare.
Este indicat să accesezi câte o ședință în fiecare zi, însă, în cazul în care nu poți accesa programul câteva zile, poți viziona mai multe ședinte într-o zi (apăsând pe „Treci la următoarea ședință” în partea de sus a fișei personale), însă nu se pot face mai mult de 8 astfel de recuperări în decurs de o lună. Butonul „Treci la următoarea ședință” din partea de sus a fișei se activează numai în cazul în care ai apăsat inițial butonul ”Salvează și treci la următoarea ședință”.
Dacă ai achizitionat un abonament de o lună de psihoterapie, vei putea beneficia de câte o ședință pe zi, însă poți ajunge doar până la ședința cu numărul 31.
Încă din ședința cu numărul 7 va începe interacțiunea cu psihoterapeutul care are în grijă echilibrarea ta. Prin intermediul butonului „Fă un ABC nou” vei putea să îi ceri acestuia asistența de 2 ori pe sedință pentru analizarea unei situații din viața ta prin intermediul unei tehnici specifice, care este foarte simplă și eficientă.
Totodată, prin intermediul aceluiași buton, se poate pune o întrebare psihoterapeutului, în partea de jos a formularului. Se pot pune câte 2 întrebări pe ședință.
De asemenea, se poate interacționa cu psihologul și prin sectiunea „Comunicare cu psihoterapeutul”, apăsând pe butonul „Răspunde”, atunci când primești un mesaj de la acesta. Retestarea simptomelor se va face din 2 în 2 săptămâni, astfel încât să poți observa cum simptomele se diminuează și se instalează starea de echilibru psihic.
Psihoterapeutul te va asista în fiecare zi, de luni până vineri, chiar dacă accesul tau la fișa ta este permanent pe perioada abonamentului.
Atenție! În cazul în care nu ai parcurs toate ședințele până la expirarea abonamentului, vei putea trece la următoarea ședință doar dacă ai achiziționat un nou abonament.

Î: Ce trebuie să fac pentru a beneficia de programul “ Gândește sănătos”?

R:

Primul pas este înregistrarea. Aceasta durează aproximativ un minut. Vei primi un mail de confirmare, apoi vei putea intra în propria fișă.
Pentru a putea accesa fișa ta trebuie să dai click pe numele de utilizator cu care te-ai înregistrat și care apare în partea dreaptă sus a site-ului, lângă butonul de „logout”, iar apoi vei fi direcționat spre ședința la care ai ajuns.
În prima ședință-lectie este foarte important să completezi simptomele pe care le experimentezi, bifând intensitatea, durata și frecvența. Totodată, este important să descrii problema ta cât mai complet. Poți încheia prima ședință apăsând butonul „Salvează și treci la ședința următoare”. Fară să apași acest buton nu vei putea accesa următoarea ședință în ziua următoare (exceptie facand primele 3 sedinte-lectii, ce pot fi vizionate intr-o singura zi).
Dacă nu ai reușit să parcurgi întreaga ședință sau mai ai ceva de completat, atunci apasă pe butonul „Salvează temporar” și vei putea reveni oricând să continui.
Etapa de evaluare se efectuează în ședința 1, iar în ședințele 2 și 3 începe etapa de explicații. Aceste 3 ședințe-lectii sunt gratuite și au rolul de a evidenția modul în care programul de psihoterapie, dezvoltare personală sau coaching te poate ajuta.
Explicațiile principale din această a doua etapă durează până în ședința 7, moment în care începe interacțiunea cu psihologul, care te va ghida în acest demers de a-ți regăsi echilibrul, motivația și plăcerea de a trăi.

Î: Ce este dezvoltarea personala?

R:

Unele persoane, chiar dacă nu suferă de o tulburare psihică, își doresc să se cunoască mai bine, să își controleze emoțiile și comportamentele, să se bucure din plin de viață și să se înțeleagă mai bine cu alte persoane. Dezvoltarea personală se poate face cu succes prin intermediul acestui program online, iar asistența zilnică din partea unui psihoterapeut este foarte importantă în acest drum către autocunoaștere.

Facebook

Bucură-te și tu de avantaje!

Inregistrează-te și ai 3 ședințe - lecții gratuite!
Inregistrarea durează 2 minute.